HÄÄPPÖSET-ORKESTERIN JÄSENET:

 

Jolanda Hääppönen

Jolanda Jolanda on Michelangelon sisar. He ovat identtisiä kaksosia, eli täsmälleen samaan aikaan syntyneitä ja aivan saman näköisiä. He tulivat maailmaan tosin eri kaupungeissa. Ihmiset sekoittavat heidät usein toisiinsa. Jolandan isäksi on tunnustaunut Terho-Tirrikka Hääppönen, Itä-Suomessa vaikuttanut triangeli-taiteilija. Michelangelolla ja Jolandalla on vähintään yhdeksän sisar- ja velipuolta.

Jolanda työskentelee vapaana kirjoittajana. Hän harrastaa laulantaa, makaronien tekoa, tyhjien maitotölkkien sisäkkäin rutistelua, kirpputoreilla käyntiä sekä vuoristoradalla ajelua. Hän on aktiivinen Helsinkiläisen vesijohtoveden ystävät -yhdistyksen jäsen.

 

Kaius Hääppönen

Kaius Kaius on ollut naimisissa kolme vuorokautta Julesin siskon, Kreetan kanssa. Huhutaan että kenties vain hienon sukunimen saadakseen. Hän on myös Julesin enon kälyn siskon miehen isoäidin serkun koiran isännän toisen etunimen kaima. Sukulaisuusside on siis vahva ja niin tämä ex-vävy otettiin ilolla vastaan sukuorkesteriin muun muassa jännittävien Afrikan safari -kertomustensa ansiosta.

Kaius on armoitettu romantikko, ja hänellä on taipumuksia runsaaseen haaveiluun. Tämän takia Kaiuksen työura onkin kirjava kuin Hääppö-kissa tuhkarokossa (muinainen sanonta, Lounais-Hääppösmaa). Inspiraatio voi yllättää Kaiuksen missä ja milloin vain. Parhaat taiteelliset neroudet eivät kysy aikaa, paikkaa tai parsinneulaa. Eivätkä valitettavasti aina edes syytä. Kaius rakastaa ihan kaikkia taidemuotoja, ja ihan kaikki taidemuodot rakastavat häntä.

 

Jules Hääppönen

Jules Jules on itseoppinut keksijä. Hän on erittäin innostunut tekniikasta sekä matkailusta. Jos Julesilta kysyy mitä vaan, saa puolen tunnin teknisesti yksityiskohtaisen vastauksen. Jules harrastaa pirtanauhojen tekoa, autojen kunnostusta, mikropiirien valmistamista sekä soittimien keksimistä.

Julesin isä, Jurmutti Hääppönen, on ydinfyysikko ja armoitettu pyykinlaudansoittaja. Hänet saatetaan muistaa myös poikkeuksellisen pitkistä ja tuuheista korvakarvoistaan. Julesin äiti on kuuluisa pötypuheenpaljastusgeneraattorin keksijä ja tunnustettu erilaisten s-äänteiden keräilijä. Hän on kerännyt ympäri maailmaa kelanauhurilleen jo toistakymmentä tuhatta erilaista s-äännettä.

 

Michelangelo Hääppönen

Miska Ameriikassa ollessaan Michelangelo käyttää nimeä "Mike Haapponen", (lausutaan Maik). Lempinimeltään Miihkali. Michelangelon äiti on nimeltään Chiara Hääppönen. Chiara on New Yorkin, Ameriikan italialaisia. Chiara, omaa sukuaan Peronello, rakastui kiuruvetiseen Reidar ”Kyykky” Hääppöseen Korkeasaaren eläintarhan lautalla.

Michelangelo rakastaa pomppimista, ilmapalloja ja lakritsaa. Hänen on huhuttu syövän joka päivä kaksi kiloa lakua. Hän on entinen koripalloilija ja kyykkyviulisti. Michelangelo on myös tuleva silmänkääntäjä.

 

Verppuli Hääppönen

”Verppuli” Verppuli Hääppönen on kaislikkoisten keitaiden eli Suomenmaan järviksikin kutsuttujen vesilammikkojen katiska-kala-lauleskelija eli vesimusiikin suuri ystävä. Verppuli Hääppösen suuri idoli on Saksan ja Englannin vesillä vaikuttanut barokkiperuukkinen säveltäjä ja kalahovimies Yrjö Freedrikki Händel. Silloin kun Verppuli Hääppönen ei kahlaile tai hiihtele vesimusiikin äärellä, vinguttelee hän viuluaan, laulelee kuoroissa tai soittelee äänihuuliaan muiden Hääppösten kanssa. Hääppösen Verppuli on myös kaikenkarvaisten koirien ja nelijalkaisten suuri fanittaja.

 

TAKAISIN YLÖS